Spannende wedstrijd eindigt in nipte nederlaag

S-HERTOGENBOSCH,02-09-2022,Stadium De Vliert,Dutch Football Keuken Kampioen Divisie season 2022 / 2023,FC Den Bosch player Ryan Leijten(M) in action with PEC Zwolle player Dean Huiberts(L) during the match Den Bosch - PEC

FC Den Bosch nam het vrijdagavond op tegen koploper PEC Zwolle. In een gelijk opgaande wedstrijd trok PEC Zwolle aan het langste eind. 2-1

Deze week is er ten opzichte van vorige week tegen Almere plaats gemaakt voor Danny Verbeek, Sebastiaan van Bakel en Nick de Groot. Dit gaat ten koste van Teun va

n Grinsven, de geblesseerde Dylan Ryan & Steven van der Heijden die vorige week een rode kaart pakte.

De openingsfase was voor de bezoekers. Al na een paar minuten werd de 0-1 op het scorebord gezet. Vanaf de rechterkant gaf  Younes Taha de bal voor die in de verre hoek kon worden binnengekopt door Dean Huiberts. FC Den Bosch binnen 5 minuten op achterstand.  In de negende minuut ontving Danny Verbeek al vroeg een gele kaart na een overtreding rond de middenlijn.

Na een klein kwartier werd er rond de middellijn een overtreding gemaakt op Dino Halilovic. De vrije trap werd snel genomen door Danny Verbeek. Joey Konings wist wel raad met deze bal en wipte de bal van afstand over keeper Schendelaar heen. 1-1!

FC Den Bosch kwam beter in de wedstrijd en kreeg de nodige kansen van onder andere Sebastiaan van Bakel en Joey Konings die beide op de doelman stuitte.

In de tweede helft ging FC Den Bosch verder waar het gebleven was, het de tegenstanders uit Zwolle heel lastig maken. FC Den Bosch zocht nadrukkelijk de aanval maar wist zelf geen hele grote kansen te creëren. Na de rust wisselde De Gier meermaals. Zo mochten onder anderen Evangelos Patoulidis en Faris Hammouti nog hun debuut maken in het shirt van FC Den Bosch en viel Nikolaj Möller in.

De wissels zorgden mede voor nieuwe energie. FC Den Bosch creëerde meerdere kansen om de voorsprong te pakken. Grote kansen waren er voor Nick de Groot, Nikolaj Möller en Joey Konings.

De wedstrijd begon steeds feller en feller te worden wat voor de nodige overtredingen zorgde. Zo ook in minuut 84, toen scheidsrechter Martens 2 spelers naar de kant stuurde na een vermeende blessurebehandeling. Op het moment dat FC Den Bosch tijdelijk met negen man op het veld staat slaat de uitploeg toe. Na een vrije trap op het middenveld wordt de bal in de 16 voor Thomas van den Belt neergelegd. Hij schiet in de lange hoek binnen. 1-2

De absolute slotfase, inclusief 5 minuten blessuretijd, leverden geen doelpunt op. Volgende week staat er een uitwedstrijd op het programma. Dan is, FC Dordrecht de tegenstander. Inform

atie over de kaartverkoop voor deze awayday volgt snel.