Special Talents FC Den Bosch wint prestigieuze INC Award

st-site

Special Talents FC Den Bosch heeft maandagavond in het AFAS Theater in Leusden een INC Award gewonnen in de categorie Fun & Vrije tijd. INC Awards worden uitgereikt aan organisaties die bijdragen aan de acceptatie van mensen met een beperking. Special Talents FC Den Bosch ontving de prijs voor de voetbaltrainingen die zij wekelijks organiseert in Stadion De Vliert. Deze trainingen onder deskundige, pedagogische begeleiding zijn bedoeld voor kinderen vanaf acht jaar die vanwege een rugzakje (nog) niet terecht kunnen bij een reguliere voetbalvereniging.

Bert Geerts, bestuurslid FC Den Bosch Foundation, is dankbaar voor de erkenning voor Special Talents FC Den Bosch: “Zoals de organisatie het zelf zegt: de INC Award is een compliment en aanmoediging tegelijk. Dat compliment is vooral voor onze partner Stichting Special Talents. Wij faciliteren slechts dat zij in ons stadion hun fantastische werk kunnen doen. Wekelijks verrijken de bijzondere voetballers van Special Talents onze woensdagen met hun vrolijke aanwezigheid.Special Talents is onderdeel van de FC-familie geworden. De kinderen horen er helemaal bij en voelen zich hier geaccepteerd en veilig. Selectiespelers verzorgen met veel plezier gasttrainingen, de kinderen komen naar de thuiswedstrijden en er is een band ontstaan tussen deelnemers onderling en met mensen van FC Den Bosch. Er kan veel moois ontspinnen wanneer aandacht de standaardinstelling is en voetbal de basis vormt voor sociale en sportieve ontwikkeling en acceptatie.”

Mariska Steenbakkers, hoofdtrainster en coördinator Special Talents FC Den Bosch: “Special Talents FC Den Bosch bestaat voor kinderen die behoefte hebben aan extra ondersteuning die een standaard sportomgeving niet kan bieden. Voor de kinderen is het fantastisch dat zij zich in een echt voetbalstadion in eigen tempo, spelenderwijs kunnen ontplooien door lol te hebben met elkaar en met een bal. Alle omgevingsfactoren die voor de kinderen een belemmering vormen om te sporten, worden hier weggenomen. Tegelijkertijd worden alle voorwaarden voor een plezierige en succesvolle sportdeelname ingevuld, zoals professionele begeleiding op sportief, medisch en opvoedkundig vlak. De band met FC Den Bosch en de spelers is de kers op de taart. We zijn enorm blij met de INC Award en zien dit als een extra stimulans om nog meer bijzondere kinderen aan het sporten te krijgen.”