Spektakelstuk op De Toekomst levert FC Den Bosch punt op

AMSTERDAM , 14-11-2022 , Sportpark de Toekomst , Dutch football , Keuken Kampioen Divisie , season 2022 / 2023 , Jong Ajax vs FC Den Bosch, Jong Ajax player Sontje Hansen

Sportpark De Toekomst was het decor van een waar doelpuntenfestijn. FC Den Bosch speelde door goals van Möller (2x), Van Grunsven en een eigen goal met 4-4 gelijk tegen Jong Ajax.

Nick de Groot startte na lange tijd weer eens in de basis bij FC Den Bosch. Hij verving Jorn Van Hedel op linksback. Victor Van den Bogert was niet helemaal fit. Voor hem speelde Teun Van Grunsven

De eerste kans van de wedstrijd was voor Jong Ajax. Een doelpoging van binnen de 16 meter, Wouter van der Steen wist de bal vrij eenvoudig te keren. 10 minuten later kwam de ploeg van John Heitinga alsnog op voorsprong. Spits Christian Rasmussen bleef koel in het 1 tegen 1 duel met Wouter van der Steen en schoot met zijn linkerbeen de 1-0 voor Jong Ajax binnen.

Na zo’n 20 minuten kreeg FC Den Bosch haar eerste kansje. Joey Konings kreeg de bal aangespeeld aan de linkerkant. Maar wist de bal uiteindelijk niet op goal te krijgen. Vlak daarna was het twee keer Jong Ajax dat dreigend was. Eerst Kik Pierie met een schot, die werd gepakt door Van der Steen. Een minuut daarna was het Sontje Hansen die met een hard schot de paal raakte.

10 minuten voor rust kwam Jong Ajax ook op 2-0. Kian Fitz-Jim dribbelde vanaf het middenveld richting de goal. Via een geplaatst schot in de rechterhoek liet hij doelman Wouter van der Steen kansloos. FC Den Bosch dacht daarna iets terug te doen. Maar de goal van Steven van der Heijden werd afgekeurd wegens buitenspel.

Uiteindelijk deed FC Den Bosch vlak voor rust toch nog wat terug. Nick de Groot gaf de bal hard lag voor en spits Nikolaj Möller liep de bal binnen voor de 2-1. Faris Hammouti kreeg daarna nog een grote kans, in de 16 viel de bal voor zijn voeten maar Jong Ajax-goalie Tom de Graaff redde knap.

In de 50ste minuut kwam Jong Ajax op een 3-1 voorsprong. Opnieuw een schot van buiten het strafschopgebied die in de korte hoek binnenviel, dit keer was het Silvano Vos met het schot. Nog geen 3 minuten later maakte FC Den Bosch alweer de aansluitingstreffer. Centrale verdediger Teun van Grunsven stoomde mee op, kreeg de bal terug van Danny Verbeek en schoot via de binnenkant van de paal de 3-2 binnen.

Een half uur voor tijd maakte Jong Ajax het verschil weer 2. Christian Rasmussen kreeg de bal aan de rechterkant van het veld aangespeeld. Hij legde de bal voor zijn linkervoet en schoot hem in de verre hoek binnen om zijn tweede goal van de wedstrijd te maken.

Het regende doelpunten in Amsterdam. Uit een hoekschop ging de bal uiteindelijk via een Jong Ajax-speler binnen, waardoor FC Den Bosch op 4-3 kwam met nog een kwartier te spelen. Vlak voor tijd kwam FC Den Bosch zelfs nog op gelijke hoogte. Joey Konings legde de bal terug en spits Nikolaj Möller kon voor leeg doel zijn tweede van de wedstrijd maken.

Na 94 minuten houdt scheidsrechter Hensgens het voor gezien. In een waar doelpuntenfestein wist FC Den Bosch uiteindelijk 1 punt te pakken tegen de beloftenploeg van Ajax.