Teleurstellende avond in Maastricht

MAASTRICHT, football, 21-10-2022, stadion de Geusselt,  MVV Maastricht - Den Bosch, Dutch Keuken Kampioen divisie , season 2022/2023, Annas Ahannach attacks the MVV goal

Na 3 zeges op rij weet FC Den Bosch niet te winnen bij MVV in Maastricht. FC Den Bosch herpakte zichzelf in de tweede helft maar ging zonder resultaat terug naar huis.

In de beginfase van de wedstrijd waren er kansen voor beide ploegen. De eerste was voor MVV, via oud-Bosschenaar Sven Blummel. De buitenspeler kwam binnen de minuut oog-in-oog met Wouter van der Steen te staan. Blummel probeerde het, maar onze aanvoerder redde knap. Één minuut later probeerde Hammouti het met zijn linker, maar zijn schot vanuit de hoek rolde naast. Het volgende moment was weer voor Blummel. Dit keer met een poging van wat verder weg, maar wederom redde Van der Steen.

Na 7 minuten lag de bal er wel in. Via Koen Kostons kwam de bal terecht bij Jarne Steuckers. De Belg vond in de zestienmeter een gaatje om uit te halen met zijn linker en schoot de bal in de verre hoek achter Van der Steen.

MVV bleef druk zetten op de Bossche verdediging. Na een klein kwartiertje had MVV de mogelijkheid om van dichtbij binnen te tikken. Een lage voorzet leek door Nicky Souren verwerkt te worden tot 2-0, maar met een fantastische redding voorkom Van der Steen een tweede treffer.

Kansen waren er in het eerste half uur voldoende. FC Den Bosch leek zich te herpakken en meer te creëeren. Via onder andere Ahannach en Mulders werd gevaar gesticht. De grootste mogelijkheid op een gelijkmaker kwam via Faris Hammouti. Na een lange periode van balbezit van FC Den Bosch vond Anass Ahannach de ruimte om een bal perfect over de verdediging bij Hammouti te leggen, die de bal 1-op-1 met doelman Matthys moest controleren. Hammouti werd voldoende gehinderd van twee kanten om een doelpunt te voorkomen.

Rond het halfuur pakte MVV weer het initiatief in de wedstrijd. Een snelle counter kwam voor de voeten van Sven Blummel. De bal leek al in het doel te gaan, maar met een heerlijke sliding voorkwam Rik Mulders de tweede treffer. De corner die volgde werd door Nicky Souren in een keer vol op de volley genomen. Zijn poging werd knap gered door Van der Steen.

Voor de neutrale kijker was de eerste helft aantrekkelijk. Kort na de twee kansen van MVV kwam FC Den Bosch weer voor het doel. Met een fraaie steekpass zette Danny Verbeek Anass Ahannach vrij voor het doel. Met zijn rechter stuurde hij de bal naar de verre hoek, maar zijn poging miste kracht.

Vlak voor rust was MVV nog twee keer gevaarlijk. Op de eerste poging, een schot van dichtbij van Mart Remans, wist Van der Steen nog knap redding te brengen. Op de tweede poging had de doelman geen antwoord. Koen Kostons kwam vrij in de 16 en schoot hard binnen.

Net voor het rustsignaal leek FC Den Bosch de aansluitingstreffer te maken. Evan Patoulidis schatte een lange bal van achteruit op waarde, waardoor hij oog-in-oog met doelman Matthys kwam te staan. Patoulidis lobde de bal over de doelman, maar de poging rolde net naast.

Na de rust voerder Jack de Gier dezelfde wissels door als midweeks in Veenendaal. Evan Patoulidis en Dylan Ryan verlieten het veld voor Teun van Grunsven en Nikolaj Möller.

De eerste kans van de tweede helft is voor de thuisploeg. Na 10 minuten in het tweede bedrijf schakelt MVV snel om, na balverlies van FC Den Bosch op het middenveld. Nicky Soeren gaf de bal mee aan Koen Kostons, die in de 16 alle ruimte had om uit te halen. Met een laag schot probeerde hij Van der Steen te verslaan, maar wederom voorkwam onze keeper een zeker doelpunt.

Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht op het veld, maar FC Den Bosch maakte na wat speldenprikjes uiteindelijk toch de aansluitingstreffer. Een hoekschop werd door Nikolaj Möller verlengd en binnengewerkt door Victor van den Bogert. Met nog een kwart wedstrijd te gaan, verkleinde FC Den Bosch de achterstand naar 1 doelpunt.

Vlak na de treffer leek FC Den Bosch op gelijke hoogte te komen. Via Danny Verbeek kwam de bal plots voor de voeten van Joey Konings. De spits, die in de tweede helft uitweek naar de linkerflank, haalde uit maar met een prachtige redding hield Romain Matthys de poging tegen. Diezelfde Matthys voorkwam een minuutje later wederom de gelijkmaker. Na goed doorzetten van Nikolaj Möller zette Anass Ahannach Faris Hammouti voor het doel. De middenvelder had de bal voor het intikken, maar slaagde er niet in om de gelijkmaker op het bord te zetten.

FC Den Bosch bleef aandringen en nam meer risico’s om de gelijkmaker te forceren. Hierdoor ontstonden er ook meer ruimtes voor MVV. 5 minuten voor tijd was het ook de thuisploeg die de wedstrijd op slot gooide. Jarne Steuckers maakte zijn tweede doelpunt van de avond na een voorzet vanaf de linkerkant van het veld. FC Den Bosch weet na 3 overwinningen op rij weer wat verliezen is.

Volgende week vrijdag staat het volgende thuisduel op het programma. Dan speelt FC Den Bosch in de Vliert om 20.00 tegen NAC Breda. Kaarten voor deze wedstrijd zijn te vinden op tickets.fcdenbosch.nl