Teleurstellende start van het jaar na nederlaag tegen Jong FC Utrecht

DEN BOSCH, 06-01-2023 ,De Vliert Keuken Kampioen Divisie, Dutch football, season 2022/2023, FC Den Bosch player Dino Halilovic, Jong FC Utrecht player Rafik El Arguioui during the match  Den Bosch - Jong Utrecht

FC Den Bosch nam het deze vrijdagavond op tegen Jong FC Utrecht. Routinier Danny Verbeek ontbrak in de wedstrijdselectie van Jack de Gier, hij kampte met een blessure. Voor hem in de plaats stond de 19-jarige Ryan Leijten. Ook Nikolaj Möller startte niet in de basis, hij werd vervangen door Evan Patoulidis.

Na eerst een minuut stilte in nagedachtenis van Pelé en de overleden Bosschenaren in 2022 trapte uiteindelijk FC Den Bosch af voor de start van het nieuwe jaar. Het eerste schotje van de wedstrijd kwam van FC Den Bosch, na een korte corner kreeg linksback Nick de Groot de bal voor zijn voeten en haalde uit. Zijn schot eindigde hoog over het doel van keeper Calvin Raatsie.

Daarna kreeg Jong FC Utrecht een grote mogelijkheid om de scoren te openen, na balverlies van Victor van den Bogert in de verdediging kreeg Mees Rijks de kans om er 0-1 van te maken. Keeper Wouter van der Steen keerde uiteindelijk de inzet. Ongeveer een minuut later was het dan alsnog raak voor de belofteploeg. Uit een corner bleef de bal in de 16 hangen en schoot uiteindelijk rechtsback Julliani Eersteling de bal rechts van Wouter Van der Steen tegen de touwen.

De kans daarna was weer voor de ploeg van Darije Kalezic. Lynden Edhart versnelde via de zijkant langs Rik Mulders en legde de bal goed voor zijn rechter. Het schot eindigde uiteindelijk in de handen van Van der Steen. Vlak voor rust is Wouter van der Steen weer belangrijk voor zijn ploeg. Ditmaal het schot van Van Eldik dat Van der Steen knap pakt.

Na rust greep Jack de Gier in met twee wissels. Nikolaj Möller en Dylan Ryan kwamen in het veld, Ryan Leijten en Victor Van den Bogert bleven in de kleedkamer achter. De eerste kans van de tweede helft was voor Jong Utrecht. Uiteindelijk kende Van der Steen weinig moeite met de poging, die recht in zijn handen eindigde. Niet veel daarna was het middenvelder Steven van der Heijden met een grote kopkans. Uit de corner van Ahannach leek hij van dichtbij de bal binnen te kunnen koppen, maar zijn kopbal eindigde over het Utrechtse doel.

Een halfuur voor tijd verdubbelde de bezoekende ploeg de voorsprong, na balverlies op eigen helft lag het helemaal open achterin. Na de voorzet van Leliendal kon Sanches Fernandes zo de 0-2 binnen schieten. 5 minuten later deed FC Den Bosch wat terug. De indraaiende vrije trap van Ahannach eindigde op het hoofd van Konings, die de bal achter doelman Raatsie knikte. 1-2

Waar FC Den Bosch op zoek ging naar de gelijkmaker, was Jong FC Utrecht uiteindelijk dichtbij de 1-3. Een actie en een schot van Edhart dwong Van der Steen uiteindelijk weer tot een redding. De twee kansen daarna waren weer voor Jong FC Utrecht, dit keer hoefde doelman Van der Steen niet in actie te komen, beide schoten gingen voorlangs het doel.

De 1-3 viel uiteindelijk alsnog. Sanches Fernandes zette goed door in een duel met Nick De Groot en omspeelde ook Van der Steen en schoot knap de 1-3 binnen. Niet veel later werd het ook nog 1-4, Mees Rijks zorgde voor de eindstand.

Na 6 minuten extra tijd floot de scheidsrechter af. FC Den Bosch verliest met 1-4 van Jong FC Utrecht.

De volgende wedstrijd is alweer aanstaande woensdag, dan staat het bekerduel met Ajax op het programma.