Twee slordige minuten kosten FC Den Bosch de kop

DEN BOSCH,20-10-2023,Stadium De Vliert,Dutch Football Keuken Kampioen Divisie, season 2023/2024, match between FC Den Bosch - VVV,goal attempt  VVV player Michalis Kosidis(M) during the match Den Bosch - VVV

VVV-Venlo was de eerste thuiswedstrijd van de tweede periode voor FC Den Bosch. De Bosschenaren kwamen in de eerste helft op voorsprong via Boumassaoudi, maar twee slordige minuten kostten FC Den Bosch uiteindelijk de kop. 

FC Den Bosch begon met dezelfde namen aan de wedstrijd tegen VVV-Venlo, als vorige week tegen Willem II.

In de eerste vijf minuten wist FC Den Bosch een kans te creëren. Na een mooie dieptebal van Boumassaoudi probeerde Vicario met een steekpass in de ruimte Ikeshita alleen voor de keeper te zetten. Jammer genoeg had de bal net te veel vaart en kon de keeper de bal oppikken.

Later in de twaalfde minuut was het weer Vicario die met de bal een steekpass mocht geven. Kostorz mocht daardoor in een grote kans uithalen, maar de bal werd gepareerd door De Boer. Uit de afgeslagen corner testte Zelalem weer de keeper, maar De Boer hield stand.

In het eerste kwartier zat FC Den Bosch in een fase waar kans na kans voor de Blauwwitten waren. Nu was het de beurt aan Boumassaoudi. Die mocht aanleggen vanaf rand zestien en krulde hem op fenomenale wijze in de rechterbovenhoek. 1-0!

Na kwart wedstrijd kon VVV op heel snelle wijze counteren na een opbouwende fout bij Maas. Smans werd met een dieptebal door de lucht recht voor Ojrzynski gezet. De rust ontbrak en hij schoot huizenhoog over.

Het tweede gedeelte van de eerste helft verliep stroef met een stuk minder kansen. De Limburgers hadden meer de bal maar wisten daarmee weinig te bereiken. De halve kansen werden onderschept of werden in de kiem gesmoord. De ruststand was dus 1-0.

Beide ploegen vervolgden de tweede helft met dezelfde namen als in de eerste helft.

Meteen na rust kreeg VVV-Venlo een vrije trap aan de rechterkant van het veld. Daarmee werd een voorzet geproduceerd en die kwam terecht bij Timber. Die schoot in een keer de bal in de kruising. Onhoudbaar voor Ojrzynski. 1-1.

FC Den Bosch begon niet scherp aan de tweede helft, want de eerstvolgende aanval kon Berden in volle sprint de zestien in. Uit een lastige hoek voor de aanvaller, werd de keeper geklopt. 1-2.

De Bosschenaren richtten zich opnieuw op in de 57e minuut. Henning zag dat Boumassaoudi naar rechtsbuiten was geschoven in de aanval. Na de pass van Henning kon Boumassaoudi hard uithalen. De bal belandde alleen tevergeefs aan de verkeerde kant van de paal.

Kort daarna testte Vicario de keeper van afstand. Keeper De Boer had er de grootste moeite mee waardoor De Groot voor leeg goal de bal erin kon lopen. Tot overmaat van ramp raakte De Groot de bal helemaal verkeerd en bleven de Limburgers gespaard.

Na een betere fase van de Bosschenaren kwam de volgende klap. Zelalem kwam te hard in en wist zijn tegenstander erg hard te raken. De directe rode kaart was dan ook gelijk de straf en FC Den Bosch moest verder met tien man.

De onderbreking zorgde voor wat verlaging in het tempo aan de kant van de Limburgers, maar tot grote kansen leidde het nog niet. In de 86e minuut wisten de Bosschenaren een vrije trap te verdienen op een mooie afstand. Van Grunsven legde aan maar schoot helaas hard in de muur.

Het slotoffensief kende veel vrije trappen voor de Blauwwitten maar die waren telkens net niet gevaarlijk. De wedstrijd eindigde in 1-2.

Volgende week hebben de Bosschenaren een uitwedstrijd. Op vrijdagavond wordt er gespeeld tegen FC Dordrecht. Tot dan!

FC Den Bosch: Ojrzynski, Maas (56. Oulad M’Hand), van Grunsven, Henning, de Groot, Zelalem, Ikeshita, Gyamfi (84. Barglan), Boumassaoudi (75. Leijten), Vicario, Kostorz.
VVV-Venlo: de Boer, Janssen, Timber (71. Henderikx), Ketting, Lathouwers, Kluskens, Sierra (88. Hegi), Berden, Smans (88. Sedlacek), Kaastrup (63. Klaasen), Kosidis (88. Doesburg).