Voortaan dynamische ticketprijzen bij FC Den Bosch 

Den Bosch, 17-09-2021, stadium De Vliert, Dutch Football Keuken Kampioen Divisie season 2021 / 2022, atmosphere in the stadium before the match Den Bosch - AZ

Wie voortaan een ‘los’ kaartje koopt voor een thuiswedstrijd van FC Den Bosch in Stadion De Vliert, krijgt te maken met flexibele prijzen. FC Den Bosch wil de nieuwe prijsstrategie duidelijk uitleggen aan haar achterban. Hieronder lees je wat dynamisch prijzen inhoudt.

Bij deze dynamische prijsstelling worden ticketprijzen aangepast aan de vraag. Iedereen die weleens een vliegticket koopt of een hotel boekt, zou bekend moeten zijn met dit fenomeen. FC Den Bosch gaat de techniek gebruiken, omdat het in onze ogen een eerlijkere manier van prijsbepaling is. Met de nieuwe verkoopwijze wordt de flexibele prijs beter ondersteund door de (verwachte) waarde van de wedstrijd.

Trouwe FC-ers hoeven niet te vrezen dat zij hierdoor gedupeerd worden, want de kosten voor 19 losse wedstrijdtickets zijn altijd hoger dan de kosten van een seizoenkaart. Met jouw FC Den Bosch-seizoenkaart ben je dus altijd het voordeligst uit! De gemiddelde prijs voor een kaartje is wél lager dan vorig seizoen en ook in vergelijking met andere clubs uit de Keuken Kampioen Divisie.

Toelichting

De nieuwe, flexibele ticketprijzen zijn ontstaan op basis van onderzoek van bestaande data. Hierbij hebben we gekeken naar:

  • Eerdere verkoopaantallen tegen een bepaalde tegenstander;
  • Eerdere verkoopaantallen in een bepaalde periode (maand) van het seizoen;
  • Aantrekkelijkheid van de tegenstander en/of sentimenten rondom de betreffende wedstrijd (bijvoorbeeld een derby), zodat de prijs van het kaartje in verhouding staat tot de waarde ervan.

Prijsstelling
Alle 19 thuiswedstrijden zijn verdeeld in drie categorieën, te weten categorie 1, 2 of 3.
Daarnaast is het seizoen 2023-2024 verdeeld in 4 periodes. Deze periodes staan los van de periodes zoals de KNVB deze hanteert voor de Play-offs voor promotie aan het einde van het voetbaljaar.

We hebben er voor gekozen om de jeugdcategorieën 6-12 jaar en 13-17 jaar samen te voegen naar één categorie voor 6-17 jarigen. Door de nieuwe prijsstelling kost een los kaartje voor supporters in deze groep vaak (maar niet altijd) minder in vergelijking tot het afgelopen seizoen). Ouders met baby’s en kinderen tot en met 3 jaar kunnen een vrijkaart aanvragen via ticketing@fcdenbosch.nl. Deze optie wordt niet meer online aangeboden.