VVV-Venlo laatste tegenstander voor het WK

AMSTERDAM , 14-11-2022 , Sportpark de Toekomst , Dutch football , Keuken Kampioen Divisie , season 2022 / 2023 , Jong Ajax vs FC Den Bosch , FC Den Bosch player Nilolaj Moller celebrates his goal (4-4)

Na een spektakelstuk tegen Jong Ajax afgelopen maandag (4-4) neemt FC Den Bosch het zaterdagmiddag op tegen VVV-Venlo in De Vliert. 

Het wordt de 34ste keer in de geschiedenis dat FC Den Bosch – VVV-Venlo wordt gespeeld. Van de vorige 33 keer won FC Den Bosch er zelf 12, speelde het 10 keer gelijk en verloor het 11 keer.

Het is alweer de laatste wedstrijd voordat het WK begint, want 11 december wacht Telstar pas weer. De tegenstander van morgen, VVV-Venlo, beleeft een seizoen met wisselende resultaten. Met 22 punten uit 15 wedstrijden staan de Limburgers op een 9de plek in de Keuken Kampioen Divisie. De vorige wedstrijd wisten de Venlonaren niet te winnen, in eigen huis werd er met 0-0 gelijkgespeeld tegen Willem II. De laatste uitwedstrijd wist VVV-Venlo wel te winnen. In Den Haag werd ADO met 2-3 verslagen. Een goal van Nick Venema in de 96ste minuut deed de ploeg van Dirk Kuijt uiteindelijk de das om.

FC Den Bosch heeft na een valse start van de competitie de weg naar boven gevonden. Zo staat het op een gedeelde tweede plaats in de 2de periode, en op een 12de plaats in de reguliere competitie. De vorige wedstrijd van FC Den Bosch eindigde in een waar doelpuntenfestijn. Op Sportpark De Toekomst werd er met 4-4 gelijkgespeeld tegen Jong Ajax.

Nadat FC Den Bosch tot drie keer toe op een achterstand kwam van twee goals kwam wist het uiteindelijk op wilskracht toch nog een gelijkspel uit het vuur te slepen. Nikolaj Möller was de grote man voor FC Den Bosch, zijn twee goals, waaronder de gelijkmaker, zorgde er uiteindelijk voor dat FC Den Bosch alsnog een punt kon bijschrijven. Trainer Jack de Gier ziet na afgelopen maandag genoeg aanknopingspunten voor de wedstrijd tegen VVV-Venlo: “Ik vind dat we goed gespeeld hebben, met lef gespeeld en veel kansen gecreëerd hebben. Ik kan wat dat betreft wel tevreden zijn.” Zegt hij na afloop van die wedstrijd.

De laatste ontmoeting tussen FC Den Bosch en VVV-Venlo in De Vliert eindigde in een bloedeloze 0-0. Nikolaj Möller was toen het dichtst bij een doelpunt voor FC Den Bosch. Zijn kopbal uit een corner werd uiteindelijk goed gepareerd door doelman Van Crooij.

FC Den Bosch – VVV-Venlo wordt morgenmiddag om 16:30 uur gespeeld in stadion De Vliert en wordt live uitgezonden op ESPN. Je kan nog steeds je tickets kopen in onze ticketshop.

Kom je met de auto? Vind hier alle informatie over het parkeren. Graag herinneren we jullie eraan dat Stadion De Vliert een rookvrij stadion is.