Wedstrijd met veel belangen in De Vliert

UTRECHT, 18-04-2022, Stadium Galgenwaard, football, Dutch Keuken Kampioen Divisie, season 2021 / 2022, during the match Jong FC Utrecht - FC Den Bosch, FC Den Bosch celebrating the 0-1 of FC Den Bosch player Jeremy Cijntje

Morgen komt FC Volendam op bezoek in Stadion De Vliert. De Volendammers kunnen bij winst promoveren naar de Eredivisie. FC Den Bosch gaat vanzelfsprekend alles op alles zetten om dit te voorkomen en de hoop op de periodewinst nog levend te houden. De wedstrijd start om 20.00 uur.

Afgelopen maandag wonnen de mannen van Jack de Gier met 0-1 in De Galgenwaard van Jong FC Utrecht. De score werd al na twaalf seconden geopend door Jeremy Cijntje. Hij onderschepte een crosspass vanuit de Utrechtse verdediging en schoot de bal keihard langs keeper Thijmen Nijhuis.

De volgende uitdager is FC Volendam. De ploeg van trainer Wim Jonk staat momenteel op de tweede plaats. Eerder dit seizoen werd het 3-0 voor de Volendammers. FC Den Bosch had de meeste kansen in de eerste helft, maar vergat zichzelf te belonen met een doelpunt. Net voor rust kwam de thuisploeg op een 1-0 voorsprong door een goal van Gaetano Oristanio. In de tweede helft brachten twee doelpunten van Robert Mühren de eindstand op 3-0.

“Het is een mooi affiche met flinke belangen voor beide ploegen”, vertelt Wouter van der Steen. “Het is heel mooi dat we in deze fase van de competitie nog ergens voor spelen. Ik zat vanochtend met Barry Maguire aan de koffie en toen hadden we het erover dat we er heel erg naar uitkijken om weer in een goed gevulde De Vliert zo’n wedstrijd te spelen. Het is erg knap dat we ons door de laatste paar wedstrijden in een situatie hebben gemanoeuvreerd dat we zo’n wedstrijd met zulke belangen mogen spelen. Dat is alleen maar mooi.”

“We hebben de afgelopen weken als doel gesteld dat we voor de periodewinst willen blijven spelen. Als je dat nog twee weken lang zo volhoudt, kan dat wel eens heel mooi aflopen”, aldus de keeper, die afgelopen maandag de 300ste wedstrijd uit zijn carrière keepte. “De ploeg heeft het geloof dat we thuis een stuk sterker zijn dan uit. Zeker met de steun van het publiek hebben wij onze beste wedstrijden van het seizoen gespeeld. Nogmaals, wanneer het stadion flink gevuld is, wat morgen zo zal zijn, heb ik er vertrouwen in dat we een mooie wedstrijd kunnen neerzetten.”

De ploeg zit deze periode in een goede flow. “We geven deze periode een stuk minder kansen weg. Ik zag pas een statistiek dat we de laatste vier wedstrijden maar negen schoten op doel tegen hebben gekregen, terwijl we hier uit tegen Excelsior maar een helft voor nodig hadden. Dat is wel een verschil. Dan moet ik er wel bij zeggen dat we de laatste wedstrijden niet tegen topploegen hebben gespeeld. Ik ben erg benieuwd hoe dit zich tegen FC Volendam zal verhouden. Dat is een mooie uitdaging.”

“FC Volendam heeft bepaalde kwaliteiten met bijvoorbeeld Robert Mühren die elk moment een wedstrijd kan beslissen”, vervolgt Van der Steen. “Daardoor zitten ze in de situatie waarin ze nu zitten en zullen ze waarschijnlijk ook promoveren. Alleen hopelijk niet morgen. We kunnen het ons niet permitteren om een moment te verslappen.

Deze wedstrijd leeft enorm onder de supporters. “Dat begrijp ik”, zegt de keeper. “We spelen natuurlijk zelf nog ergens voor. Daarnaast wil je niet dat een ploeg hier zomaar een feestje komt vieren. Het kan alleen maar een mooie wedstrijd worden met de nodige spanning erop. Het is mooi dat we, met nog maar drie wedstrijden te gaan, nog mogen dromen en voor zoveel publiek mogen spelen. Daar moeten we van genieten. Met de steun van het publiek ben ik ervan overtuigd dat we de wedstrijd tot een goed einde kunnen brengen.”

Wil jij morgen ook aanwezig zijn? Tickets zijn nog beschikbaar, ga hiervoor naar https://tickets.fcdenbosch.nl.

Let op: vanwege de verwachte drukte roepen wij iedereen op om op tijd naar het stadion te komen. Er is slechts een klein deel van parkeerplaats P2 beschikbaar. Bezoekers die een parkeerkaart voor P2 hebben, kunnen ook terecht op Transferium De Vliert. Woon je in de directe omgeving of niet te ver van het stadion? Kom dan lopend of met de fiets. Of neem de bus.

De wedstrijd tegen FC Volendam wordt live uitgezonden op ESPN 3.