Wegen FC Den Bosch en Jack de Gier scheiden per direct

DEN BOSCH, 26-02-2023, Stadion De Vliert . Dutch football Keuken Kampioen Divisie , season 2022 - 2023. Game between Den Bosch and ADO . coach Jack de Gier of FC Den Bosch

FC Den Bosch en Jack de Gier hebben in goed overleg besloten de samenwerking per direct te beëindigen. De Gier had een contract tot 1 juli. Afgelopen maand kreeg hij van de nieuwe clubleiding te horen dat dit aflopende contract niet verlengd zou worden.

Technisch manager Yousuf Sajjad: “De intentie was om het seizoen met elkaar af te maken en Jack daarbij alle support te geven. Jack had in december duidelijkheid moeten krijgen over zijn toekomst. Dat is niet gebeurd, waardoor er ruis op de lijn is ontstaan. Toen wij hem in februari alsnog de boodschap moesten brengen dat we na dit seizoen niet met hem door zouden gaan, viel dat rauw op zijn dak. We hoopten oprecht dat we desondanks samen konden blijven werken aan een goed slotakkoord van het seizoen. Helaas zijn we in die gezamenlijke missie niet geslaagd.”

Sajjad vervolgt: “We weten dat er veel werk aan de winkel is. Er moeten structureel zaken veranderen binnen de club en we menen ook te weten wat die zaken zijn. Verandering kost tijd. Eerst zullen we door het oog van de storm moeten. Het resultaat op vrijdag overtrof onze verwachtingen in negatieve zin. Qua niveau was dit de absolute ondergrens en hiervoor moet iedereen uit heden en recente verleden verantwoordelijkheid nemen, niet alleen Jack. Een ongeschreven voetbalwet is ook dat het voor Jack en de spelers na dit verlies niet logisch zou zijn om onder de gegeven omstandigheden door te gaan. We blijven op de achtergrond werken aan de veranderingen die al op de rol staan. In de tussentijd hebben we met William een ​​zeer bekwame interim manager.”

FC Den Bosch wenst Jack alle goeds op het veld en daarbuiten.