Wereldgoal Ahannach levert FC Den Bosch 3 punten op

DEN BOSCH,20-01-2023,Stadium De Vliert,Dutch Football Keuken Kampioen Divisie season 2022 / 2023,FC Den Bosch player Anas Ahannach(L) celebrating the goal during the match Den Bosch - Jong PSV

Zo’n 4.000 supporters zagen FC Den Bosch eindelijk weer eens de volle buit pakken. In eigen huis werd er door een werelddoelpunt van Anass Ahannach met 1-0 gewonnen van Jong PSV.

Nieuwelingen Tomas Kalinauskas en Ibane Bowat begonnen direct in de basis bij de Bosschenaren.

De eerste kans van de wedstrijd was voor FC Den Bosch. Na de versnelling van Jorn van Hedel kon Anass Ahannach uithalen van buiten de 16. Keeper Kjell Peersman keerde de inzet. Het volgende gevaar was opnieuw voor de thuisploeg. Uit een corner kopte verdediger Van Grunsven de bal over het Eindhovense doel.

Na 11 minuten loste Jong PSV het eerste schot. Linksbuiten Jeremy Antonisse kwam na een paar fraaie acties langs Rik Mulders en schoot de bal uiteindelijk hard in het zijnet.  FC Den Bosch was de eerste 20 minuten de betere, maar de grootste kans was voor Jong PSV. Wouter van der Steen pakt de bal uitstekend op het schot van dichtbij waardoor het 0-0 bleef. Ook de rebound van Jason van Duiven ging er niet in.

Na ongeveer een halfuur spelen was daar ook de eerste echt grote kans voor de Bosschenaren. Na mooi samenspel tussen Jorn van Hedel en Tomas Kalinauskas kreeg Danny Verbeek uiteindelijk de bal voor zijn voeten. Zijn poging werd geblokkeerd en eindigde uiteindelijk net naast het doel.

Pas een kwartier na rust gebeurde er weer wat gevaarlijks. Teun van Grunsven kreeg de bal panklaar op zijn hoofd en de bal lijkt op het doel af te gaan. Uiteindelijk werd de poging net geblokt en eindigde de bal op de paal. 20 minuten voor tijd was het opnieuw FC Den Bosch met de kans. Een bal op maat van Danny Verbeek kwam voor de voeten Tomas Kalinauskas, die uiteindelijk naast schoot. FC Den Bosch was nadrukkelijk op zoek naar de openingstreffer, maar kwam tot weinig grote kansen.

Via een aantal verse krachten probeerde FC Den Bosch de openingstreffer te forceren, onder andere Sebastiaan van Bakel en Nikolaj Möller kwamen in de ploeg. Het leverde de Bossche ploeg een paar kleine kansjes, na 75 minuten stond het nog steeds 0-0.

8 minuten voor tijd was daar dan eindelijk de voorsprong voor FC Den Bosch. Anass Ahannach legde met zijn verkeerde been van een meter of 20 aan voor het schot. En schoot hem prachtig via de onderkant van de lat in het doel.

Jong PSV was in de blessuretijd nog dichtbij de gelijkmaar. Centrale verdediger Jenson Seelt kopte vanuit een corner de bal net naast het doel van Wouter van der Steen.

Na 5 minuten extra tijd hield de Belgische scheidsrechter het voor gezien. FC Den Bosch pakte eindelijk weer eens de volle buit.

Volgende week vrijdag speelt FC Den Bosch de volgende wedstrijd, opnieuw in eigen huis, dan tegen het Limburgse MVV.