FC Den Bosch verliest door zondagsschot van FC Eindhoven

Copyright-ProShots-13167564-scaled

FC Den Bosch heeft in het Jan Louwers Stadion een 1-0 nederlaag moeten slikken. In de vierde speelronde van de Keuken Kampioen Divisie kroonde Eindhovenaar Joey Sleegers zich tot matchwinner door met een afstandsschot Wouter van der Steen te verschalken.

In een intensief en rommelig duel in Eindhoven had FC Den Bosch in de eerste helft moeite met de thuisploeg. Binnen de tien minuten moesten de Bosschenaren het eerste en enige tegendoelpunt van de avond slikken; een afstandsschot van Joey Sleegers belandde achter Wouter van der Steen, nadat de doelman achteraf verklaarde dat hij niet op het schot van de buitenspeler had gerekend. Na de openingstreffer waren er meerdere momenten voor de thuisploeg om de score te verdubbelen. Doelman Van der Steen stond daar meermaals goed in de weg en hield hiermee zijn ploeg in de wedstrijd. Ook Den Bosch kreeg via Hornkamp nog een mogelijkheid om de stand gelijk te trekken. De spits vuurde vanuit de zestien een bal op Bertrams af, die op zijn beurt goed reageerde en de inzet over het doel tikte. Vlak voor het rustsignaal was het opnieuw Hornkamp die op de doelman van Eindhoven af ging. Hij probeerde de sluitpost te omspelen, werd gevloerd, maar kreeg tot zijn verbazing (en van velen met hem) géén strafschop. Later bleek uit de beelden dat de aanvaller wel degelijk werd neergehaald door de doelman van FC Eindhoven.

Na de pauze leek FC Den Bosch beter uit de startblokken te komen. Sebastiaan van Bakel snoepte vlak na rust bijna doelman Bertrams de bal af, die niet in de gaten had dat de buitenspeler hem onder druk zette. Ook de ingevallen Ryan Leijten was dichtbij een treffer. De middenvelder kwam van links naar binnen en zag zijn schot uit de verre hoek gepakt worden. De grootste kans op de gelijkmaker kwam op naam van Hornkamp; rechtsbuiten Roy Kuijpers wurmde zich langs zijn directe tegenstander, bediende Hornkamp op maat, maar de inzet van de spits was recht door het midden, waardoor Bertrams met de voet kon redden. Het was een van de laatste wapenfeiten van de Bosschenaren, die aan het einde van de wedstrijd nog met flink wat opportunisme probeerde om de Eindhovense defensie te breken, wat niet tot kansen leed.

Een zure nederlaag voor FC Den Bosch in Eindhoven. Volgende week ontvangen we in eigen huis Excelsior Rotterdam. De wedstrijd, die op vrijdag 3 september wordt gespeeld, zal om 18.45 uur aanvangen.