fc den bosch jeugdopleiding

Bouwen aan de toekomst

MANAGEMENT

David Golverdingen

Wally pennings

HOOFDTRAINERS

Jan de Hoon

Hoofdtrainer JO21

Taylor Sexton

Hoofdtrainer JO21

Marciano Nonneman

Hoofdtrainer JO18

Anthony Lurling

Hoofdtrainer JO16

Mark strik

Hoofdtrainer JO15

Ricardo Ottenvanger

Hoofdtrainer JO14

Timo Schollaardt

Hoofdtrainer JO13

Remco Kievit

Hoofdtrainer JO12

Missie

FC Den Bosch staat voor voetbal met passie. Er heerst een topsportklimaat met voetbalknowhow. FC Den Bosch is ook een omgeving, waarin zelf opgeleide talenten de kans krijgen zich door te ontwikkelen. FC Den Bosch staat voor een kwalitatieve en winstgevende uitstroom van selectiespelers, maar ook aandacht voor de mens achter de sporter met op gepaste momenten een gezonde dosis voetbalhumor en bourgondische gezelligheid en saamhorigheid.

Visie

FC Den Bosch gaat voor de ideale mix van vermakelijk en winnend voetbal met behulp van een technische staf, die in staat is om deze uitdaging over te dragen op en uit te laten voeren door de ter beschikking gestelde spelersselectie. Daarnaast gaat FC Den Bosch voor een up-to-date scoutingapparaat, een positief en deels herinversteerbaar resultaat op de transferbalans. Ook gaat FC Den Bosch voor een eigen jeugdopleiding en intensiveert FC Den Bosch samenwerkingsverbanden met topclubs in Europa, waaronder op dit moment de samenwerking met de Italiaanse topclub Juventus.

eigen dna

‘Wanneer je een team in het veld hebt staan die er 100% voor gaat, strijdt voor iedere meter, maar uiteindelijk geen resultaat boekt, dan zullen de supporters alsnog een applaus geven. Van een speler verwachten we bij FC Den Bosch dingen als 100% werken en veel inzet.’

Dit strijdvaardige zie je zowel buiten als binnen het veld terug. Buiten het veld zijn er enorm veel vrijwilligers betrokken bij de club, die allemaal hun handen uit de mouwen steken. Daarnaast is de sfeer op de werkvloer ook  goed. Een beetje Brabants met een gemoedelijke sfeer.

Bij FC Den Bosch hebben in de loop der jaren altijd spelers gespeeld uit de regio die de absolute vaderlandse top gehaald hebben. De speelstijl van FC Den Bosch past goed bij de typische Bossche voetballer. Een Bossche voetballer is creatief, heeft lef, is Bourgondisch, soms iets te brutaal, grote mond, klein hart en werkt in een topsportklimaat.’

Soms iets brutaal

FC Den Bosch is ook een club die soms iets te brutaal is. Wanneer de tegenstander De Vliert binnenkomt, wordt het duidelijk dat hier niets te halen valt! FC Den Bosch is een club die durft, ook als het op ’t randje is. Gedrag als uitdagend, fier en trots zijn hierbij enorm belangrijk.

Grote mond, klein hartje

FC Den Bosch en haar medewerkers en ook de stad Den Bosch staan bekend om haar grote mond en haar kleine hart. Bij FC Den Bosch durft men haar mening te geven en om samen zowel te incasseren, als uit te delen. Een Bossche voetballer staat in vuur en vlam en in verbinding met de club FC Den Bosch.

Creatief

FC Den Bosch is een club, die vaak initiatief neemt en open staat voor vernieuwingen. FC Den Bosch is altijd op zoek naar innovatieve oplossingen, wat terug te vinden is in haar teamactiviteiten. Het begrip ‘innovatie’ staat centraal en is volledig geïntegreerd!

Lef

Een speler van FC Den Bosch durft fouten te maken en gaat er te allen tijde vol voor. Dit houdt in dat de kernkwaliteiten altijd worden getoond, de duels aangegaan worden en onverwachte acties gemaakt worden.

Topsport

Bij FC Den Bosch heerst een topsportklimaat. Dit houdt in dat FC Den Bosch staat voor passie, groei, gedrevenheid en ontwikkeling. Dit heerst zowel op als naast het voetbalveld. Een speler van FC Den Bosch leeft voor zijn vak en streeft er naar om elke dag beter te worden.

Samenwerking amateurverenigingen

FC Den Bosch profileert zich als een actieve en maatschappelijk betrokken partner in de regio Den Bosch. Regionaal talentontwikkeling is een begrip wat centraal staat bij de club FC Den Bosch. Door een duurzame samenwerking op te bouwen met de amateurclubs kunnen we meer voetballers de kans geven om zich op verschillende fronten te ontwikkelen.

Het doel van de samenwerking is om beide clubs naar een hoger plan te brengen, om uiteindelijk een maximaal rendement uit deze samenwerking te halen.